Vård- och omsorgsprogrammet

Programmet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av att arbeta med människor, både till kropp och själ. Du lär dig hur människor fungerar och får kunskap om hur kroppen är uppbyggd. Du får även kunskap om vanliga sjukdomar och hur de behandlas och förebyggs.

 

Från vänster: Emelie, Susanne och Miranda. Sittande Margaretha

 

Kontakt

Lärare
Susanne Elofsson
Miranda Andersson
Margaretha Litzell
TEL: 0325- 57 65 22

 

Under gymnasietiden får du kunskap och praktisk erfarenhet inom vård och omsorg samt hemsjukvård. Utbildningen kan leda till arbete inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och arbete med personer med funktionsnedsättningar. Du kan även söka arbete som undersköterska inom hemsjukvård, primärvård eller sjukvård.

Grundläggande behörighet

Vi erbjuder dig möjligheten att som programfördjupning välja att läsa de kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Här hos oss!

Vi åker på olika studiebesök inom området och bjuder in föreläsare. I skolan tränar vi på praktiska färdigheter och lär oss på olika sätt genom exempelvis rollspel. Vi har även genomgångar och traditionella lektioner där vi diskuterar, argumenterar och utför praktiska moment i vår metodsal. Din yrkespraktik omfattar 15 veckor av din utbildning. Vi har haft elever som gjort sin yrkespraktik utomlands. Har du studiemotivation och viljan att göra din praktik utomlands så hjälper vi dig.


Poängplaner

Poängplan är en förteckning över alla de kurser du kommer att läsa under din gymnasietid.  

» Folder