Industritekniska programmet

Driftsäkerhet och underhåll. Du får kunskaper i underhållets betydelse för företagens utrustningar och anläggningars driftsäkerhet. Utbildningen leder till arbete som drift- eller servicetekniker. Produkt och maskinteknik. Du får kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar och maskiner.

Inom inriktningen kan du välja mellan två yrkesutgångar:

Maskinoperatör; där du lär dig arbeta med olika maskiner samt förstå hur viktigt det är att kunna bedöma produkters utformning och kvalitet.

CNC; där du får lära dig mer produktnära arbete som innefattar såväl design, konstruktion som produktion.

Svetsteknik; Du får lära dig olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment.

Utbildningen leder till arbete som svetsare eller till andra yrken där svetsning är efterfrågad. Du kan fortsätta studera. Vi erbjuder dig möjligheten att läsa de kurser som ger grundläggande behörighet till högskolan. Här hos oss! Vi erbjuder programmet som lärlingsutbildning. Efter din tid i skolan är det dags för praktik ute på ett företag. Minst hälften av din utbildning är förlagd på en arbetsplats.

Samarbetande företag När det är dags för praktik har Tranemo Gymnasieskola samarbeten med följande företag: Specma, Mastec, Nexans, Danielssons Svets AB, Svedbergs, Primo, Simons, ArdaghGroup, Kongsberg Automotive, CJ Automotive, Tidbecks, Maskinservice i Tranemo och Tranemo Metal AB.

Poängplaner: Poängplan är en förteckning över alla de kurser du kommer att läsa under din gymnasietid. Du som börjar hos oss år 2021 kommer att gå i årskurs IN21. 

 

Programmet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom modern industriteknisk produktion. Programmet erbjuds som lärlingsutbildning »

 

 

Kontakt

Lärare
Markus Josefsson
TEL: 0325- 57 65 16

Lärare
Ludvig Axell
TEL: 0325- 57 65 16

 
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är AP_T_Logga.png