Ekonomiprogrammet

Detta är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi och att driva företag. Efter gymnasiet kan du söka jobb inom ekonomiområdet eller läsa vidare på högskolan.

Ekonomi och företagande

Du får fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får lära dig om olika företagsformer, hur man gör kalkyler, bokför och gör bokslut. Du får även lära dig om rättsordning och lagstiftning i samhället och du får också bedöma juridiska problem. Kursen matematik 3b ger dig behörighet till många ekonomiska utbildningar på högskolan.

Här hos oss!

På Ekonomiprogrammet får du den möjligheten att jobba med Ung Företagsamhet. Det innebär att du under ditt tredje år, tillsammans med klasskamrater, får starta ett eget ”verkligt” företag med allt vad det innebär av produktutveckling, marknadsföring, försäljning.

Vi anser att det är viktigt att du får kunskap om vad som händer ute i företagsvärlden och därför gör vi ett antal studiebesök hos bygdens företag som till exempel Svedbergs, Ardagh, Nexans och Elmo för att nämna några. Genom de här besöken får du kunskap om företagens olika avdelningar och är bättre förberedd för din framtid.

Kontakt

Lärare
Patrick Hjertén
TEL: 0325- 57 65 28

Poängplaner: Poängplan är en förteckning över alla de kurser du kommer att läsa under din gymnasietid. Du som börjar hos oss år 2021 kommer att gå i årskurs EK21.